Jag är något sen till The Ordinary-festen, men bättre sent än aldrig som man säger. Jag har varit nyfiken på märket länge och nu när det äntligen finns i butik i Sverige så är det så mycket enklare att få en överblick på sortimentet och att kunna botanisera ordentligt i det stora utbudet. Jag har köpt mina produkter på H&M och Lyko, men det finns även hos Eleven, Åhléns, Asos och såklart på theordinary.com.

Det här med att veta vad man ska köpa är inte helt lätt då det finns så himla många produkter varav flera är snarlika varandra och har namn som förmodligen mest förvirrar om man inte är insatt i syror, peptider och retinol. På The Ordinarys hemsida finns en ”Regimen Guide” som är väldigt användbar för att kunna välja ut vad som passar sin egna hud bäst. Som en liten grundregel så ska de vattenbaserade produkterna appliceras före de oljebaserade (som alltid inom hudvård) och de rekommenderar att man använder max tre olika serum samtidigt i sin rutin.

Ett stort plus med The Ordinary är priserna som nästan är för bra för att vara sanna. Produkterna kostar mellan 59:- och 299:- vilket gör att man i stort sett kan köpa en hel hudvårdsrutin för samma pris som en lyxigare ansiktskräm kan kosta. Att priserna är så pass låga beror på att The Ordinary vill vara ett ärligt alternativ och inte försköna sina produkter mer än nödvändigt med högre priser och lyxiga förpackningar. De använder även samma marginalprocent för alla ingredienser så att priserna för de dyrare ingredienserna vägs upp av de som kostar mindre.

Inga av produkterna inom The Ordinary innehåller mindre bra ingredienser som parabener, sulfater och mineraloljor. De testar inte sina produkter på djur och säljer därför inte heller sina produkter i Kina.

Jag har en normal hudtyp, men som lätt blir yttorr och nedan skriver jag om vad jag har köpt hittills. Det finns ytterligare ett par produkter jag vill prova, men man måste ju börja någonstans. Jag tänkte prova dessa under en tid för att sedan recensera dem så håll tillgodo.

The Ordinary Glycolic Acid Tonic Solution Niacinamide Zinc Hyaluronic Acid Caffeine Solution

1. Glycolic Acid 7% Toning Solution
En AHA-syra som är exfolierande och ger en klarare hud. Innehåller bland annat Ginseng och Aloe Vera för en lugnande effekt på huden. Används en gång per dar och med fördel på kvällen. Eftersom att produkten innehåller AHA-syra så är det extra viktigt att inte glömma solskydd under användningsperioden.

2. Niacinamide 10% + Zinc 1%
Denna ska minska orenheter och tilltäpptheter i huden. Enligt uppgift ska den också vara bra mot röda partier i ansiktet och hjälpa till att neutralisera dessa. Den bör inte användas tillsammans med en produkt med C-vitamin då den isåfall kan hämma effekten. Jag har tänkt använda denna på morgonen och produkter med C-vitamin på kvällen.

3. Hyaluronic Acid 2% + B5
Hyaluronsyra kan dra till sig upp till 1000 gånger sin vikt i vatten. Denna innehåller HA-molekyler i olika storlek för att riktigt mjukgöra huden på djupet. Vitamin B5 förstärker också mjukgörandet på ytan vilket är perfekt när yttorrheten slår till.

4. Caffeine Solution 5% + EGCG
Oberoende studier visar att koffein och EGCG (från gröna teblad) kan reducera påsar samt mörka ringar under ögonen. Det sägs även att koffein är bra mot celluliter. Jag har varken påsar eller är särskilt mörk under ögonen vanligtvis, men ibland så är de mörka cirklarna mer framträdande och då känns denna som ett bra produkt att ha redo.

 

The Ordinary Vitamin C Suspension Silicone Moroccan Argan Oil AHA BHA Peeling Solution Granactive Retinoid
1. Vitamin C Suspension 30% in Silicone
C-vitamin är en effektiv antioxidant som ger huden mer lyster och reducerar ålderstecken och ett måste i min hudvårdsrutin. Denna innehåller 30% ren L-askorbinsyra (C-Vitamin) och mycket lätta silikoner och känns lätt och smidig på huden. En lätt stickande känsla kan uppstå i början av användandet och om man upplever den för intensiv så går det bra att blanda denna med t.ex. en kräm eller serum.

2. 100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil
En multiprodukt som är bra för både hud och hår. Denna är kallpressad och oraffinerad för att bevara bland annat oljans fettsyror och vitaminer och är kanon för en hälsosam hud och styrka/glans till håret.

3. AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
Den omtalade ”blodmasken” som fått sitt smeknamn efter den röda färgen på produkten. Innehåller förutom AHA- och BHA-syra även bland annat hyaluronsyra och tasmansk peppar (som verkar lugnande och är orsaken till den röda färgen på produkten). Den ger en djup exfoliering och verkar för en jämnare hudton med mer lyster. Produkten ska inte användas oftare än två gånger i veckan och inte mer än 10 minuter åt gången. Viktigt att använda solskydd i samband med denna då huden blir extra känslig för sol efter en syrabehandling.

4. Granactive Retinoid 2% Emulsion
En Retinol-produkt som motverkar ålderstecken. Formen som används i produkten är framtagen för att minska irritationen som ibland kan uppstå vid användning av Retinol. Även här är det viktigt med solskydd då retinoider kan göra huden känsligare mot UV-strålning.

 

Jag har redan provat en del av produkterna och än sålänge är jag väldigt imponerad av resultaten. De gör helt klart sitt jobb! Nu ska jag se till att införa alla produkterna i min hudvårdsrutin och utvärdera varje produkt för sig. Stay tuned!

Mer info om The Ordinary och deras produkter finns på TheOrdinary.com

Etiketter:,