Maria Nila True Soft Schampo Balsam Conditioner Inpackning Masque Recension Review

Jag erkänner.

Jag erkänner att jag under en alltför lång tid har varit en sådan person som inte lagt någon större vikt vid vilket schampo och balsam jag använt. Mitt hår har ändå mått helt okej och jag har tänkt att hur stor skillnad kan det vara mellan schampo och schampo egentligen. Utan några större tankar på det har jag i åratal köpt schampo och balsam från utbudet som man kan hitta på sin lokala stormarknad. Stylingprodukter såsom oljor, värmeskydd och annat vårdande har jag däremot valt ut med större noggrannhet så varför jag ignorerat en av grundstenarna till ett välmående hår förstår jag inte ens själv.

Sen kom dagen då jag märkte att mitt hår hade förändrats. Plötsligt var det torrt och sprött och såg inte allt friskt ut. Dessutom hade det, ve och fasa, gått av på ett par ställen. Orsaken till detta vet jag inte, men jag fick lite småpanik och gav mig genast ut på nätet i jakt efter bra produkter. Och jag började från scratch – Schampo och balsam. Via en grupp på Facebook blev jag tipsad om serien True Soft från Maria Nila och jag klickade hem shampo, balsam och hårmasken.

Maria Nila True Soft Schampo Balsam Conditioner Inpackning Masque Reveiw Recension

 

Maria Nila True SoftVad är produkternas syfte?
Att återfukta, mjukgöra och ge nytt liv åt torrt och sprött hår samt att verka färgbevarande. True Soft skyddar håret mot UV-strålning och fria radikaler.

Vad innehåller dem?
True Soft innehåller bland annat Arganolja som motverkar frissigt hår, statisk elektricitet samt tillför glans.

Vad innehåller dem inte?
Sulfater och parabener

Doft?
Produkterna har en ”vanlig” doft som inte är särskilt framträdande.

Djurtestade? Veganska?
Alla produkterna är veganska och cruelty free.

Var köper man dem?
Produkterna finns bland annat hos Maria Nilas webshop, Lyko, Eleven och hos frisörsalonger.

Pris?
När det här inlägget skrivs hittar jag produkterna till bäst pris hos Lyko. Schampo (350 ml) och balsam (300 ml) kostar 229:- st och hårmasken (250 ml). De säljs även i ett paket för 399:-. Hårmasken kostar 259:-.  Mest prisvärt är dock detta paket med 1000 ml vardera som kostar 899:-. Paketet jag köpte med schampo, balsam och hårmask kostar 599:- och finns här.

Övriga produkter i samma serie?
Det finns även en arganolja i True Soft-serien.

Resultat?
Jag har använt True Soft i cirka två månader och jag älskar det! Redan efter första tvätten märkte jag en enorm skillnad på hur håret både såg ut och hur det kändes. Till och med min hårbotten som alltid varit åt det torra hållet känns hundra gånger bättre. Produkterna är väldigt dryga och jag har lärt mig att det går åt mycket mindre än man tror så slösa inte på produkterna genom att trycka ut för mycket utan prova dig fram.

Skulle jag köpa dem igen?
Utan tvekan. Jag är även sugen på att prova Structure repair-serien.

Så, hur stor skillnad är det egentligen mellan schampo och schampo? Svar: Gigantisk!

Maria Nila True Soft Schampo Balsam Conditioner Inpackning Masque Reveiw Recension

Etiketter:, ,