Kicks Skin Glow Primer RecensionDet är inte särskilt ofta som jag köper butikers egna varumärken när det kommer till skönhetsprodukter, men efter att ha läst flera bra omdömen om Kicks primers så gjorde jag ett undantag. Kicks har tagit fram sex egna primers för ansiktet och en avsedd för ögonlocken. Jag valde ”Skin Glow Primer” som ska ge huden en omedelbar lyster och en mer jämn hudton. De andra varianterna för ansiktet är Mattifying, Hydrating, Blur, Pore Refining samt en Primer Spray.

Jag brukar annars använda primers från Smashbox serie ”Photo Finish” samt Prep + Prime från MAC så denna har haft ett tufft motstånd.

Kicks Skin Glow Primer Recension

Jag har provat Skin Glow Primer i två veckor och mitt betyg är att det är ett riktigt bra budgetalternativ med sitt nätta pris på 159:-. Den är enkel att applicera och lite produkt räcker långt vilket gör att den inte tar slut i första taget. Konsistensen är tunn och lite mjölkig och den innehåller en lagom mängd skimmer. Jag upplever att glowet gör sig bäst med en lätt bas ovanpå, t.ex. en CC Cream, istället för en mer täckande foundation. Som primer fungerar den dock bra även till foundation och jag upplever att sminket lägger sig fint ovanpå samt håller bra under dagen. Jag har även använt den som den är utan att lägga något mer ovanpå och då tycker jag riktigt mycket om den. Huden ser genast mycket fräschare ut och det är förmodligen så jag kommer använda den mest i fortsättningen.
Den doftar lite trist direkt vid applicering, men doften ändrar karaktär snabbt och får en sötare ton som sedan neutraliseras väldigt mycket så det är inget jag kan klaga nämnvärt på. Det enda minuset jag kan komma på är att jag inte tycker att den jämnar ut hudtonen alls så om man är ute efter det så skulle jag rekommendera någon annan variant.

Som jag nämnde så tycker jag mer om denna som en lystergivare än en primer (samt att jag är svag för den sammetslena ytan som t.ex. Smashbox primers ger som inte denna gör). Jag kommer fortsätta använda den för det ändamålet samt under CC Cream som ger ett jättefint resultat. Jag är även nyfiken de andra varianterna, särskilt den som heter Blur.

Du hittar Skin Glow Primer HÄR och alla primers från KICKS Beauty finns HÄR.

Etiketter:, ,