Hösten är på intåg och det är en perfekt tid för att göra en nystart i köket, både när det gäller hushållsprodukter och maten du lagar. Man brukar säga att hösten börjar den 1 september och jag ser det lite som ett mini-nyår för t.ex. nya rutiner, komma igång med träningen eller helt enkelt en chans att fullfölja idéer och drömmar innan året är slut. Jag vet att jag inte är ensam om att sträva efter en höst i hälsans tecken och därför har jag valt ut mina favoritprodukter från KitchenTime som gör att tiden som spenderas i köket blir en ren fröjd framöver när det kommer till att laga hälsosam mat. Oavsett om man älskar att laga mat eller ser det som ett nödvändigt ont så är det alltid enklare, snabbare och roligare om man har rätt produkter.

KitchenTime kollage
 1. Varmluftsfritös | Vi köpte vår varmluftsfritös, eller airfryer som det också heter, tidigare i år och nu förstår jag inte hur vi kunnat leva utan den. Pommes frittes har helt plötsligt blivit mycket hälsosammare, rostade grönsaker är enklare och grönkålschips så mycket krispigare. Om du bara ska köpa en produkt den här hösten så är det definitivt en sådan!

 2. Skärbräda | En bra skärbräda har flera användningsområden. Förutom det uppenbara att hacka grönsaker på så fungerade den både som uppläggningsfat och som en fin inredningsdetalj i köket.

 3. Blender | En bra blender är ett måste om du vill göra riktigt bra smoothies. Denna från OBH Nordica är perfekt till det ändamålet och klarar både färska och frysta frukter.

 4. Tallrik | Matlagning i alla ära, men att även kunna lägga upp maten fint gör det extra roligt. Just nu är jag himla förtjust i serien Ostindia Floris från Rörstrand.

 5. Stavmixer-kit | Detta kit från Bosch är fantastiskt och jag använder det flera gånger i veckan till allt från att riva grönsaker och blanda dressingar till att mixa pastasåser och göra nötkross.

 6. Glasburk | Burkar i den här stilen kan jag inte få för många av. Mina används främst till chiapudding eller overnight oats, men även till sylt, picklade grönsaker och annat hemmagjort som jag svänger ihop. Att de dessutom är väldigt fina är ett extra plus i kanten!

 7. Skål | Le Creuset gör fantastiskt fina produkter och den här skålen är inget undantag. Perfekt till smoothie bowls eller yoghurten på morgonen.

 8. Köksvåg | Är det något jag inte kan vara utan så är det min köksvåg. Perfekt till att väga upp rätt mängd livsmedel eller som ett hjälpmedel när det kommer till att räkna ut näringsinnehåll i det du äter. Ett måste i köket helt enkelt.

 9. Stekpanna | En bra stekpanna är väl ändå A och O när det kommer till matlagning? Min nyblivna favorit är denna från Tefal som både har keramisk beläggning och visar när det är dags att börja steka.

 10. Mugg | Hösten är de varma dryckernas årstid och jag dricker dem gärna i denna snygga muggen från Bloomingville.

 11. Skål | Om det är något i matväg jag älskar att göra så är det bowls av olika slag. Att sedan kunna lägga upp dem i rustika skålar gör det bara ännu bättre. Även denna kommer från Bloomingville.

 12. Kolsyremaskin | Aarke har förmodligen den snyggaste kolsyremaskinen på marknaden just nu (den finns i stål, svart och guld). Perfekt för att piffa till kranvattnet med både bubblor och smak.

 13. Spiralizer | Ännu en produkt som är flitigt använd i mitt kök. Vad sägs om att byta ut den klassiska pastan mot zucchinipasta, morotspasta eller sötpotatispasta?
Etiketter: